DIGIchat gør digital dannelse til en leg
- oplev hvordan til Lærfest 2024 ved stand 1U

Vind et eksemplar af læringsspillet DIGIchat!

Deltag i vores underholdende quiz om digital dannelse og få en unik mulighed for at vinde et eksemplar af læringsbrætspillet DIGIchat – Basics.

Sådan deltager du:

  1. Udfyld nedenstående formular.
  2. Start quizzen.
  3. Indtast dit navn på pointtavlen i quizzen (samme navn som angivet i formularen).

Vinderen med højeste score vil blive udnævnt kort tid efter Lærfesten og få tilsendt læringsbrætspillet.

Til læringsbrætspillet medfølger temaerne “Den gode digitale tone” og “Mit digitale aftryk” samt tilhørende undervisningsmateriale. Her får dine elever mulighed for at spille sig til viden og refleksion om bl.a. emojis og digitale fodspor på en lærerig og samtidig underholdende måde.

DIGIchat gør læring sjovt

Med afsæt i  teoretisk viden om aktiv læring og gamification skaber læringsbrætspillet DIGIchat en indbydende læringsramme om digital dannelse for elever i udskolingen, gymnasieskolen (STX, HHX, HTX, HF, EUX og EUD) med underviseren som facilitator.

DIGIchats teoretiske fundament og let forståelige spilelementer motiverer eleverne til at deltage aktivt i læringen om digital dannelse gennem spillets tre interaktive kategorier: quiz, dialog og aktiviteter på en sjov og samtidig lærerig måde.

Tilsammen skaber dette grobund for øget digital trivsel, indsigt og robusthed i den digitale verden for elever.

DIGIchat adskiller sig desuden markant fra andre materialer om digital dannelse ved gamificering af emnet og med stor fokus på dialog og refleksion mellem eleverne og høj elevinddragelse.

Udviklet til reflekterende dialog

Med DIGIchat højnes motivationen for læringen om digital dannelse ved, at tage udgangspunkt i dialogen mellem eleverne og deres refleksioner, holdninger og oplevelser i den digitale verden samt med inddragelse af elevernes smartphones som aktivt læringsredskab.

Optimering af forberedelse

Med DIGIchat minimeres forberedelsestiden gennem skræddersyet læringsforløb, inklusiv undervisningsmaterialer i form af forklarende PowerPoints mv. - klar til brug sammen med læringsbrætspillet.

Nyeste viden om digital dannelse

Med DIGIchat får du som underviser et nemt og let anvendeligt pædagogisk værktøj med høj elevinddragelse, som behandler den nyeste viden om digital dannelse gennem læringsspillets 3 interaktive kategorier: quiz, dialog og aktivitet.

Udviklet til at blive spillet igen og igen

Med DIGIchat gøres undervisningen i digital dannelse genkendeligt for både elever og underviser fra gang til gang. DIGIchat er nemlig udviklet til at indholdet i spillet kan tilpasses efter forskellige temaer inden for digital dannelse, samtidig med at rammen i spillet bibeholdes hver gang. Læringsspillet kan derfor spilles igen og igen med fornyet læring og underholdning.

DIGIchat følger med den digitale udvikling

Den digitale udvikling er konstant bevægelse med nye teknologier og digitale tendenser. Derfor udgiver vi løbende nye temaer og spillekort til læringspillet DIGIchat, som beriger eleverne med ny viden, nye færdigheder og refleksioner inden for digital dannelse og om tidens gældende digitale trends.

Den gode digitale tone

I dette tema opnår eleverne bl.a. viden og refleksioner om fordele og ulemper ved offline og online kommunikation, brugen af emojis, hadefuld retorik og hvordan man kan holde en god digital tone, i og uden for klasserummet.

istockphoto-1087891616-2

Mit digitale aftryk

I dette tema opnår eleverne bl.a. viden og refleksioner om digitale fodspor, Tech virksomheders indsamling af oplysninger, forskellen på åbne og lukkede profiler på sociale medier og hvordan man kan efterlade digitale fodspor med omhu.

Digital støj ikon 2

Digital støj

I dette tema opnår eleverne bl.a. viden og refleksioner om digitale enheders påvirkning i undervisningen og hvordan digital støj kan minimeres til gavn for deres læringsudbytte.

Nyt tema lige om hjørnet

AI - Hvad er det?

Med dette tema vil eleverne opnå en generel forståelse af AI og fordelene og ulemperne ved brugen af AI og dens rolle samt påvirkning i både hverdags-, skole og samfundsmæssige sammenhænge.
Dette opnås gennem en reflekterende tilgang til temaet og med inddragelse af digitale redskaber som læringsmiddel til at løse lærerige og underholdende aktiviteter.

"AI - Hvad er det?" vil være målrettet elever i udskolingen, gymnasieskolen og på ungdomsuddannelser og udgives i foråret 2024. Indtil da kan du læse vores artikel om AI og dets indvirkning på den digitale dannelse.

Vi hjælper din skole med digital dannelse

Med DIGIchat kan vi i fællesskab bidrage til:

Sunde digitale fællesskaber – Eleverne lærer at indgå i og bidrage til sunde digitale fællesskaber med fagligt sigte, hvor der tages hensyn til eget og andres liv online.

Kritisk blik på digitale medier og værktøjer – Eleverne opnår digitale kompetencer til at kunne digitale medier og værktøjer med et kritisk og reflekteret blik.

Organisering – Skolens leder sikrer, at alle elever oplever et sammenhængende undervisningsforløb med naturlig progression i
arbejdet med de digitale kompetencer.

Introseminar

Med vores introseminar klæder vi dig godt på til at anvende DIGIchat spillet og det tilhørende undervisningsmateriale. Dette sikrer at du kan give dine elever de bedste rammer til at lære om digital dannelse på en lærende og samtidig underholdende måde.

Hvad siger vores brugere?

Elever

Fagfolk

da_DKDansk

Vi er rigtige ærgelige over at du ikke længere har lyst til at at benytte DIGIchat til at skabe digital dannelse for børn og unge i Danmark.

Vi håber du vil hjælpe os til at blive klogere på hvorfor DIGIchat ikke længere har interesse, så vi kan gøre DIGIchat endnu bedre. 

Vi sætter rigtig stor pris på, at du vil hjælpe os med at fremme digital dannelse på en fortsat sjov og lærerig måde, tusinde tak!

Mange tak for din feedback, det sætter vi stor pris på!

Med dit bidrag kan vi gøre DIGIchat endne bedre til gavn for børn og unge, DIGIchat teamet.